home

Over ons

Les Patrons Cuisiniers is een culinair samenwerkingsverband, bestaande uit een hechte vriendenclub. Gezamenlijk streven de leden naar vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit.

Inmiddels heeft Les Patrons Cuisiniers zich geprofileerd als een toonaangevende culinaire topclub van Nederland, bestaande uit 23 leden.

Geschiedenis

Op 14 oktober 1991 werd Les Patrons Cuisiniers officieel opgericht uit onvrede over het beleid van bestaande culinaire samenwerkingsverbanden. De oprichters waren ontevreden over het culinaire niveau en de onderlinge vriendschapsverbanden. De 9 founders, waaronder Maartje Boudeling, Paul Fagel, Constant Fonk, John Halvemaan, Cees Helder, Toine Hermsen, John Kern, Emmanuel Mertens en Henk Savelberg, waren het er unaniem over eens dat vakmanschap, culinaire creativiteit en kwaliteit naar een hoger niveau gebracht konden worden. Hiermee was Les Patrons Cuisiniers geboren.

Restaurants

Inmiddels kent de vriendenclub, Les Patrons Cuisiniers, 23 leden vanuit heel Nederland die streven naar vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit. Lid worden is echter geen sinecure. Slechts na zich, naar de mening van Les Patrons Cuisiniers, vakinhoudelijk bewezen te hebben, is het mogelijk tot deze uiterst exclusieve culinaire topclub toe te treden.

Bekijk hier het overzicht van leden die deze jonge 'vriendenclub' rijk is.

Bestuur

Met behulp van het gerenommeerde adviesbureau Ernst & Young heeft Les Patrons Cuisiniers ervoor gekozen om een verenigingsstructuur op te zetten die zich onderscheidt van de reguliere culinaire samenwerkingsverbanden. Naast 'eigen leden' is er ook een professioneel dagelijks bestuur met een onafhankelijke voorzitter, secretaris en penningmeester.

Voorzitter                   Cees Helder
Secretaris                   Rob Noldus
Penningmeester         Walter Borsje

Mission statement

Les Patrons Cuisiniers streeft naar vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit. Sprankelend en springlevend gaan wij u bij voorkeur bruisend voor in het scheppen en creëren van culinaire geneugten van hoge kwaliteit.

Door geen concessies te doen, door te kiezen voor het beste van het beste, onderscheiden wij ons van anderen. We laten de gast zien en vooral proeven waarom onze restaurants ‘de reis waard’ zijn.