25 | 04 | 23

De Kromme Watergang** bestaat 30 jaar

Edwin en Tom Vinke trots op verleden en enthousiast over de toekomst

Donderdag 11 maart 1993. Dat is de datum dat Patron Cuisinier Edwin Vinke begon aan zijn indrukwekkende gastronomische avontuur in De Kromme Watergang. Niet alleen heeft de keuken al lange tijd twee Michelinsterren, De Kromme Watergang werd ook 6 keer gekozen tot beste visrestaurant van Nederland. Samen met zijn vrouw Blanche opende Edwin Vinke deze zaak in het Zeeuwse Slijkplaat toen hij nog een jong hond was vol onstuitbare ambitie.

30jaar Kromme Watergang_banner 1

Nu, dertig jaar later is hij nog altijd iedere dag gedreven bezig met zijn zoektocht naar kwaliteit, originaliteit en verfijning. 1993 was daarmee de start van een bijzondere reis die allerminst ten einde is. Sterker nog, met het toetreden van zoon Tom Vinke blikken de talenten achter De Kromme Watergang vol energie vooruit, met het vizier op een geweldige gastronomische toekomst.

Dertig jaar is een eeuwigheid in de horeca, maar Edwin en zijn vrouw Blanche denken nog lang niet aan stoppen, en hebben zin in het volgende hoofdstuk. Edwin: “Iets wat je samen in dertig jaar opbouwt en je levenswerk is, wil je graag gecontinueerd zien. Wat is er dan mooier wanneer je eigen zoon hetzelfde Zeeuwse culinaire-DNA heeft en de ambitie uitspreekt het restaurant van zijn ouders over te nemen?”

Na vijf jaar intensieve samenwerking tussen ouders en zoon, vonden Edwin, Blanche en Tom de tijd rijp voor Tom om mede-eigenaar te worden. Edwin: “Wij zullen hem blijvend begeleiden, maar op de lange termijn wil hij natuurlijk helemaal op eigen benen staan. Zo zijn de toekomst en de kwaliteit van De Kromme Watergang gewaarborgd.”

30jaar Kromme Watergang_banner 2

Vader en zoon

De komende jaren staan Tom (27) en Edwin (55) schouder aan schouder in de keuken. Tom zal de keukenbrigade gaan leiden en blijft samen met Edwin nieuwe en bestaande gerechten ontwikkelen. Tom: “Het is magisch dat samen met mijn vader te mogen doen. We kunnen lezen en schrijven met elkaar. Mijn vader voedde mij op met de liefde voor het unieke prachtige Zeeuwse regionale product. Dat zal ik altijd zo authentiek mogelijk blijven gebruiken in onze keuken.”

30jaar Kromme Watergang_banner 4

Jubileummenu

De Kromme Watergang staat stil bij dit bijzondere moment met een jubileummenu dat vanaf april wordt geserveerd. Het menu staat volledig in het teken van het samenbrengen van de ervaring en creativiteit van vader en zoon, in één uitgebalanceerde ervaring.