30 | 05 | 22
Chantal Arnts & Pieter d'Hoop

Eén ster voor De Juwelier van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, Valuas van Eric Swaghoven verliest zijn ster

Vandaag, maandag 30 mei, zat de top van de Nederlandse gastronomie weer op het puntje van hun stoel tijdens de bekendmaking van de Michelinsterren in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Eén restaurant van Les Patrons Cuisiniers is door Michelin beloond en helaas is één restaurant zijn ster verloren. Samen zijn Les Patrons Cuisiniers nog steeds goed voor maar liefst 28 Michelinsterren. Iets waar we na een uitdagende tijd bijzonder trots op zijn.

LPC_Michelin_2560x1708_banner 1

Eerste ster voor De Juwelier en Young Chef Award voor chef-kok Yoran Jacobi

De Juwelier in Amsterdam van patron-cuisiniers Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot viel tijdens de Michelinuitreiking maarliefst twee keer in de prijzen. Het restaurant aan de Utrechtsestraat in Amsterdam ontving zijn eerste Michelinster. Daarnaast won chef-kok Yoran Jacobi (30) ook de Young Chef Award 2022. “Twee keer een podiumplek. Fantastisch. De jury waardeert onze à la carte-menukaart en de ongedwongen sfeer. Niet moeilijk, maar wel heel lekker eten. Dat is precies wat ik wil horen”, lacht Yoran. “Maar ik doe het niet alleen. We zijn zeven dagen per week open. We trekken de kar met heel het team. Ik ben super trots. Deze prijzen zijn voor ons allemaal.” Ook patron-cuisinier Thomas Groot is heel blij met het goede nieuws. “We werken hard om topkwaliteit te leveren. Mooi dat dat gezien wordt en beloond met een ster. Geweldig voor de zaak en het team.”

LPC_Michelin_2560x1708_banner 2

Valuas verliest Michelinster, Bib Gourmand voor brasserie La Vie blijft

Na zeventien jaar verliest hotel-restaurant Valuas zijn Michelinster. Brasserie La Vie behoudt wel de Bib Gourmand. Patron-cuisinier Eric Swaghoven is zeer verbaasd en ontdaan van het bericht. “We hebben het ondanks de coronaperiode en het hoogwater van afgelopen zomer goed voor elkaar. Gasten zijn elke keer weer laaiend enthousiast, dus ik zag dit nieuws niet aankomen. Maar we laten ons niet kennen: wij zetten alles op alles om de ster terug te winnen.”

Trots op de branche

Namens alle patrons-cuisiniers feliciteert Frank Visser, voorzitter van Les Patrons Cuisiniers, iedereen die in de prijzen is gevallen. “Een ongelooflijke prestatie na de uitdagende jaren. Op naar een succesvol nieuw jaar voor de gehele branche.”