24 | 03 | 22
Oene Sierksma

Feestelijke kick-off aspergeseizoen bij restaurant Valuas

Groots negensterrendiner in het teken van het witte goud.

Dinsdag 22 maart bundelden 6 patrons cuisiniers hun krachten in de keuken van restaurant Valuas in Venlo om de start van het aspergeseizoen te vieren.

Patrons Eric Swaghoven van Valuas*, Jarno Eggen van De Groene Lantaarn**, Jef Schuur van Bij Jef*, Erik van Loo van Parkheuvel**, Martin Kruithof van De Lindehof** en Wilco Berends van De Nederlanden* kookten gezamenlijk een aspergediner zonder weerga. De 75 gasten werden op het terras ontvangen met champagne en hapjes waarin asperges waren verwerkt. Daarna namen ze plaats in het restaurant voor een welkomstwoord, een introductie van de chefs en hun restaurants, een toelichting van de aspergeboer en een inleiding over de wijnen van wijnleverancier Vinites. Vervolgens serveerde de chefs een menu van zeven gangen waarbij in ieder gerecht een belangrijke rol was weggelegd voor de nieuwe oogst asperges.

Kickoff_aspergeseizoen_03

Energie en enthousiasme

Patron Eric Swaghoven was als gastheer van de avond een gelukkig mens. “We organiseerden dit diner in het verleden al vaker, maar vorig jaar kon het natuurlijk niet doorgaan door de coronamaatregelen. Het geeft ontzettend veel energie om nu de gasten weer te kunnen ontvangen en samen met bevriende chefs een mooi menu te serveren. Het enthousiasme onder de andere chefs is ook enorm groot, want iedereen die ik benaderde zegde onmiddellijk toe toen ik vroeg of ze weer wilden komen koken. Het was ontzettend gezellig in de keuken en dat plezier steekt de gasten aan. Het was een heel ontspannen en mooie avond met een geweldige sfeer in het restaurant en subtiele gerechten op een absoluut topniveau.”

Kickoff_aspergeseizoen_03

Uniek seizoensproduct

De asperge oefent een bijzondere aantrekkingskracht uit op de zes chefs. Allemaal noemen ze het feit dat het een seizoensproduct is als unieke kracht van de koningin onder de groenten. Eric: “De eerste asperges zijn de aankondiging van het voorjaar. Hier in de omgeving is de oogst in volle gang en dat geeft altijd weer een speciaal gevoel. Als dan het weer zo mee werkt als vandaag, zodat je de gasten op het terras kunt ontvangen met champagne, is het plaatje helemaal perfect. Het kon niet beter. Zowel de gasten als de chefs als het team van Valuas hebben volop kunnen genieten van een geweldige en inspirerende opening van het aspergeseizoen.”

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond Les Patrons Cuisiniers? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Instagram of Facebook.