Nieuwsoverzicht

22 | 06 | 22

Djailany van de Laarschot: “Ik wist het jaren geleden al: als ik voor een club ga, zijn het de patrons”

Een culinair genootschap sprak chef Djailany van de Laarschot altijd al aan. Maar hij wachtte geduldig op de uitnodiging van Les Patrons Cuisiniers. Lees hoe hij in contact kwam met de patrons en wat hij uit het genootschap hoopt te halen.

lees meer
15 | 06 | 22

“Diepgang zit in kennis en verfijning” in de keuken van Restaurant Perceel*

Beter worden wordt vaak gelinkt aan groeien. Hier denkt Jos Grootscholten anders over. Hij vertelt hoe hij diepgang probeert te creëren in de keuken.

lees meer
13 | 06 | 22

Chagrijnen komen restaurant Daalder* niet in

Eten is een supergezellig feest voor patron Dennis Huwaë. Sterker nog, als iemand slecht gehumeurd is, hoeft hij niet aan te kloppen. Naast kwaliteit is gezelligheid het allerbelangrijkste in zijn restaurant.

lees meer
10 | 06 | 22

De avocado’s en tonijn komen er niet meer in bij restaurant Olivijn*

Patron Menno Post zou willen dat men bewuster om zou gaan met eten. Hij beschrijft wat voor stappen hij onderneemt die een positieve impact op onze planeet hebben.

lees meer
08 | 06 | 22

Sterrenchef Egon van Hoof: “Een aantrekkelijke branche is meer dan een vierdaagse werkweek”

Patron Egon van Hoof vindt het vervelend dat de horeca-branche negatief in beeld wordt gebracht. Zijn boodschap: laat een tegengeluid horen!

lees meer
30 | 05 | 22

Eén ster voor De Juwelier van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, Valuas van Eric Swaghoven verliest zijn ster

Vandaag zat de top van de Nederlandse gastronomie weer op het puntje van hun stoel: Welke restaurants worden dit jaar bekroond met een Michelinster? Samen zijn Les Patrons Cuisinier wederom goed voor maar liefst 28 Michelinsterren, al zijn ze dit jaar wel wat anders verdeeld.

lees meer
19 | 05 | 22

Henk Savelberg: “Schelden en vloeken doen we hier niet”

Henk Savelberg besloot te emigreren naar Bangkok, Thailand. Hij vertelt over zijn ervaringen als ondernemer in Thailand, de cultuur in het land en de coronacrisis.

lees meer
16 | 05 | 22

Patron-cuisiniers Yuri Wiesen en Ronald van Roon over koken op hoog niveau

Op maandag 30 mei zitten vele chefs weer op het puntje van hun stoel. Dan vindt de bekendmaking van de Michelinsterren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Eén ding kunnen de inspecteurs met tevredenheid verklappen: de Nederlandse chefs laten zich allerminst ontmoedigen door de nog steeds moeilijke omstandigheden.

lees meer
06 | 05 | 22

Sterrenchef Jarno Eggen bekent kleur

Veel bedrijven werken met MDI profielen, kleurprofielen die vier gedragstypen uitleggen. Chef Jarno Eggen vertelt hoe hij hiermee het talent binnen zijn bedrijf optimaal benut.

lees meer
05 | 05 | 22

Thomas van Santvoort: “Hoe meer je deelt, hoe meer je investeert in kennis en kunde”

Thomas van Santvoort houdt niet van de ouderwetse gedachte dat recepten geheim moeten blijven. Hij vertelt welke voordelen er zitten aan het delen van de kennis.

lees meer
16 | 04 | 22

Sterrenchef Martin Kruithof hoeft nooit te werken

“Volg je hart, niet het geld.” Martin Kruithof vertelt waarom het belangrijk is je eigen koers te varen.

lees meer
13 | 04 | 22

Thijs Meliefste: "Woensdag is de nieuwe zondag"

“Als jouw zaak de moeite waard is, passen gasten hun agenda aan. Woensdag is de nieuwe zondag. En om 21 uur aan tafel? Wij beginnen er niet meer aan. Gastvrijheid komt van twee kanten.”

lees meer
11 | 04 | 22

Lars van Galen: “Je kunt nog zo’n mooi bedrijf hebben, zonder personeel ben je nergens”

Het personeelsbestand is de rode draad van de bedrijfsvoering bij Hotel ‘t Lansink. “Gasten de hoogst mogelijke kwaliteit bieden, begint bij je personeel het beste te geven. Pas wanneer alle neuzen dezelfde positieve kant op staan, haal je het beste uit je bedrijf.”

lees meer
08 | 04 | 22

Soenil Bahadoer: “Diversiteit is helemaal in en ik doe er mijn voordeel mee”

Tegenwoordig is chef-kok Soenil Bahadoer bijna een bekende Nederlander te noemen. Dat was vroeger wel anders. Hij kwam nergens aan de bak. Maar het tij is gekeerd: “Sinds diversiteit in is, vliegen de uitnodigingen me om de oren.”

lees meer
24 | 03 | 22

Feestelijke kick-off aspergeseizoen bij restaurant Valuas

Dinsdag 22 maart bundelden 6 patrons cuisiniers hun krachten in de keuken van restaurant Valuas in Venlo om de start van het aspergeseizoen te vieren. Een groots negensterrendiner in teken van het witte goud!

lees meer
23 | 11 | 21

Voormalig Patron cuisinier Jean-Michel Hengge overleden

Oud-patron Jean-Michel Hengge overleed op 4 november 2021. De Nederlandse gastronomie verloor een kleurrijke en warme chef met een diepe liefde voor zijn pure keuken. Oud-voorzitter Cees Helder blikt met warmte en bewondering terug op zijn ontmoetingen en de betekenis van deze gedreven chef.

lees meer
29 | 03 | 21

Drie Michelinsterren erbij voor de 22 chefs van Les Patrons Cuisiniers

Drie restaurants uit het culinaire genootschap zijn door Michelin beloond; waardoor alle 22 chefs van Les Patrons Cuisiniers nu een Michelinster dragen.

lees meer