‘We zijn klein, intiem en persoonlijk en tegelijkertijd een zaak op internationaal topniveau’ André van Alten
La Provence
Patron Cuisinier sinds 2013
Reserveren
Lees verder

André van Alten LA PROVENCE

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Ik wil gasten blijven verrassen’

André van Alten (1969) groeit op in een horecafamilie op de Utrechtse Heuvelrug. Al op zeer jonge leeftijd is hij bij zijn vader in de keuken te vinden. Als tiener wordt zijn tijd grotendeels opgeslokt door de topsport, maar uiteindelijk kiest hij toch voor een carrière in de keuken. Sinds 2000 is hij patron cuisinier van La Provence in Driebergen-Rijsenburg. Met dezelfde toewijding, volharding en discipline die hem in de sport vooruit brachten, stort hij zich op zijn gerechten en in 2011 mag hij een Michelinster achter zijn naam schrijven. Niet gek voor iemand die tot die tijd nooit ook maar één dag in een sterrenkeuken heeft gestaan. André van Alten is sinds 2013 lid van Les Patrons Cuisiniers.

LA PROVENCE

‘Mensen gaan uit eten om een gezellige avond te hebben, daar heb ik altijd mijn uiterste best voor gedaan. Ondertussen wil ik ook innovatie bieden, gasten blijven verrassen. We zijn klein, intiem en persoonlijk en tegelijkertijd een zaak op internationaal topniveau.’

SIGNATURE

‘Dat vind ik zoiets belachelijks! Ik moet er niet aan denken dat ik als chef mijn hele leven hetzelfde trucje moet doen. Wat wel echt iets van La Provence is: lamsrug onder zeezout. Dat staat al sinds 1977 op de kaart. Ik serveer het enkel in het seizoen met de mooiste lammeren van de heuvelrug. Maar persoonlijk werk ik liever met vis. Mijn opa uit komt uit Zeeland en mijn vader en ik reden altijd naar Yerseke voor verse kreeften, vis en oesters. Prachtige producten en in mijn optiek veel interessanter dan vlees.’

TOEKOMST

‘Ik wil in ieder geval nooit stilstaan. Er moet altijd een stijgende lijn inzitten. Maar toch, naarmate je ouder wordt ga je wel meer nadenken over hoe nu verder. We hebben een mooi vak, maar het is verdomd hard werken. Het is echt topsport op deze manier.’

PATRONS

‘We zijn een klein clubje en juist dat persoonlijke is denk ik onze kracht, al moeten we onszelf niet teveel op de borst willen slaan. De grote hotelketens en partijen met hele diepe zakken liggen op de loer.’

Reserveren

Algemene Informatie LA PROVENCE

Patron Cuisinier André van Alten
Sous-chef Jelle Horst
Maître d’hotel Tanja Klok
Michelin 1 ster
Gault Millau 16 punten
Lekker Nummer 72
Menuprijzen  Vanaf € 68
Adres

Hoofdstraat 109
3971 KG Driebergen
+31 (0)343 512920
info@restaurantlaprovence.nl
restaurantlaprovence.nl 

Openingstijden
Lunch: dinsdag t/m vrijdag 12.00-14.00 
Diner: dinsdag t/m zaterdag 18.00-22-00