‘Ik hou van duidelijke en contrasterende smaken’ André van Doorn
Kasteel Heemstede
Patron Cuisinier sinds 2003
Reserveren
Lees verder

André van Doorn KASTEEL HEEMSTEDE

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Ik kan eindelijk de puntjes op de i gaan zetten’

Op het hoogste mikken, bij SVH meesterkok André van Doorn (1956), opgegroeid in een gezin van elf kinderen in de Utrechtse gemeente Houten, begon dit al vroeg. Op de anderhalf jaar in Alain Senderens driesterrenzaak L’Archestrate in Parijs na, vervult hij tot 2001 verschillende topfuncties bij het met een ster bekroonde De Hoefslag in Bosch en Duin. Voordat hij 2002 als patron cuisinier zijn intrek in Kasteel Heemstede in Houten neemt, werkt hij nog enkele maanden als hofkok voor Koningin Beatrix. In die hoedanigheid verzorgt hij onder meer de bruiloftslunch tijdens het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima. De kroon op zijn werk volgt als slechts een jaar na opening Kasteel Heemstede een Michelinster ontvangt. André van Doorn is sinds 2003 lid van Les Patrons Cuisiniers.

KASTEEL HEEMSTEDE

‘Deze locatie is natuurlijk een sprookje en draagt zeker bij aan de beleving. Ik was 45 toen we eindelijk voor onszelf gingen beginnen en dat we onze droom hebben kunnen verwezenlijken op het kasteel waar ik nota bene vroeger gespeeld heb, is heel speciaal. Onze focus ligt altijd op de gast die ik persoonlijk verwelkom, maar het liefst verwen vanaf mijn plek achter de kachel. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om vaste gasten te verrassen met speciaal voor hen gemaakte gerechten.’

SIGNATURE

‘Ik blijf niet zo vaak aan iets hangen, maar oesters en coquilles zo uit de schelp, dát is wel echt iets van mij. Ik werk sowieso het liefst met vis en schaal-en schelpdieren: tarbot, rogvleugel, kreeft, langoustine. Mijn kookstijl is traditioneel op een moderne manier. Ik hou van duidelijke en contrasterende smaken. Een beetje spannend graag! Niet dertig varianten op het thema komkommer, maar het hoofdproduct moet wel altijd duidelijk naar voren komen.’

TOEKOMST

‘Vooropgesteld: hoe meer sterren hoe liever, maar ik wil mijn geluk er niet van af laten hangen. Met de nieuwe eigenaar van het kasteel zie ik in ieder geval voor ons ook weer een mooie tijd aanbreken. Ik kan eindelijk de puntjes op i gaan zetten.’

PATRONS

‘Ik loop al een lange tijd mee en vriendschap is heel belangrijk voor mij. De Patrons hebben me altijd al aangesproken. Er zitten naast oude helden ook veel jonge mensen bij die me erg lief zijn. We kunnen onderling verschillen maar delen de passie voor het vak.’

Reserveren

Algemene Informatie KASTEEL HEEMSTEDE

Patron Cuisinier André van Doorn
Sous-chef Jeroen van Woudenberg
Maître d’hotel Marlies Rood
Sommelier Joris Dijkstra
Michelin 1 ster
Gault Millau 17 punten
Lekker Nummer 36
Onderscheiding SVH Meesterkok
Menuprijzen Vanaf € 47,50 
Adres

Heemsteedseweg 20
3992 LS Houten
+31(0)30 2722207
info@restaurant-kasteelheemstede.nl
restaurant-kasteelheemstede.nl

Openingstijden
Lunch: dinsdag t/m zaterdag van 12.00-14.30  
Diner: dinsdag t/m zaterdag van 18.00-21.30
Op zondag en maandag is het Kasteel exclusief te reserveren vanaf 15 personen