‘TRENDS VOLG IK NIET. IK VOLG DE NATUUR’ Edwin Vinke
De Kromme Watergang
Patron Cuisinier sinds 2005
Reserveren
Lees verder

Edwin Vinke DE KROMME WATERGANG

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Ik doe het niet voor boekjes en lijstjes’

Edwin Vinke (1967) is al drieëntwintig jaar patron cuisinier van De Kromme Watergang in Hoofdplaat. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant vertelt het verhaal van de hartstochtelijke liefde van een chef voor zijn geboortegrond, maar ook van zijn nimmer aflatende zoektocht naar zo gezond mogelijke gerechten. Het succes is Vinke niet aan komen waaien. Aan de eerste ster in 2005 gaan jaren van ploeteren vooraf, maar daarna gaat het hard. In 2008 wordt Vinke geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. In 2011 roept Gault Millau hem uit tot chef van het jaar en ontvangt hij tevens zijn tweede Michelinster. Edwin Vinke is sinds 2005 lid van Les Patrons Cuisiniers.

DE KROMME WATERGANG

‘We hebben hier, in dit voormalige schooltje in the middle of nowhere, een compleet eigen wereld gecreëerd. Er wordt enkel gekookt met lokale ingrediënten, afkomstig van vissers, boeren of herboristen uit de buurt of eigenhandig gekweekt op Zilte Hof, onze groente- en kruidentuin. Trends volg ik niet, ik volg de natuur. Ik kijk ook nooit naar wat anderen doen. Hier blijven de schelpjes de schelpjes, de vis, de vis. Als je alles zelf moet uitvinden duurt het misschien wel langer voordat je er bent en af en toe loop je tegen een muur, maar alles wat je doet is authentiek.’

SIGNATURE

‘Natuurlijk zijn er terugkerende elementen, maar het gaat mij in de eerste plaats om puurheid en authenticiteit. Alleen producten die op dat moment absoluut op hun best zijn komen op het bord. Wat ik serveer kan dus sterk afhankelijk zijn van waar ik zoal tegenaan ben gelopen in mijn tuin.’

TOEKOMST

‘Ik doe het niet voor boekjes en lijstjes. Ik wil dat de zaak vol zit. Lekker draaien en plezier hebben. Mijn zoon is terug van zijn stage in Ierland en staat nu bij mij in de keuken. We moeten maar zien waar dat schip strandt, maar we hebben een enorme klik en daar geniet ik nu met volle teugen van.’

PATRONS

‘Een club mannen die elkaar begrijpen omdat we dezelfde passie delen en dezelfde gekke dingen doen. Het was heel bijzonder om na jaren ploeteren ineens tussen helden te mogen zitten wier boeken ik ooit verslond. Het was een enorme erkenning, maar ik voelde me tegelijkertijd een Pietje Puk tussen die mannen.’

Reserveren

Algemene Informatie DE KROMME WATERGANG

Patron Cuisinier Edwin Vinke
Gastvrouw Blanche Vinke
Maître d’hotel / Sommelier Mike Dooms
Michelin 2 sterren
Gault Millau 18.5 punten
Lekker Nummer 18
Onderscheiding SVH Meesterkok
Overnachtingsmogelijkheid 4 suites 
Menuprijzen Vanaf € 52,50
Adres

Slijkplaat 6
4513 KK Hoofdplaat
+31 (0)117 348696
info@krommewatergang.nl
krommewatergang.nl

Openingstijden
Lunch: woensdag t/m zondag 12.00-14.30
Diner: woensdag t/m zondag 18.30-21.30