'Door ons succes zou ik soms bijna vergeten dat we pas tweeënhalf jaar open zijn' Egon van Hoof
MOS AMSTERDAM
Patron Cuisinier sinds 2018
Reserveren

Egon van Hoof MOS Amsterdam

mos 1
Bekijk foto
mos 2
Bekijk foto
mos 3
Bekijk foto

De in Amstelveen geboren en getogen Egon van Hoof (1979) verdiende zijn strepen bij Ron Blaauw en Aan de Poel. Sinds 2015 is hij patron cuisinier van MOS Amsterdam, een gastronomische hotspot die uniek is qua setting, beleving, ligging en interieur. De intentie was om een leuke zaak neer te zetten, met lekker eten en goede service. Een plek waar de gast zich verzorgd voelt. In die opzet is MOS Amsterdam meer dan geslaagd. Binnen anderhalf jaar werd het bekroond met een Michelinster. Egon van Hoof is lid van Les Patron Cuisinier sinds 2018.

MOS AMSTERDAM

Gelegen op het uiterste puntje van het IJdok met links in de verte de NDSMwerf, rechts Amsterdam Centraal Station en aan de overzijde van het immer in beweging zijnde IJ de ADAM-toren en EYE, is het uitzicht van MOS Amsterdam ronduit spectaculair. De verrassende Frans-internationale gerechten van Egon van Hoof zijn dit ook.

SIGNATURE

Het menu van MOS Amsterdam wisselt elke vijf tot zes weken, maar de hard geroosterde zoete aardappel met langoustine bloemkool, lavas en een crème van gevogelte lever vindt altijd zijn weg terug op de kaart. Egon houdt van sterke umami smaken en vindt inspiratie in Japan en Spanje. Maar ongeacht wat hij op het bord serveert, er zit altijd een verrassingselement in.

TOEKOMST

Egon van Hoof: ‘We hebben het niet voor niets MOS Amsterdam genoemd, dus nationaal of internationaal uitbreiden sluiten we zeker niet uit. Aan de andere kant: we zijn vijf avonden tot de nok toe gevuld en ook de lunch draait erg goed. Waarom zullen we dan nog een zaak beginnen? Rustig aan! Door ons succes zou ik soms bijna vergeten dat we pas tweeënhalf jaar open zijn.’

PATRONS

Egon van Hoof: ‘Aanvankelijk hadden we ons voorgenomen nergens aan mee te doen; geen clubjes, geen restaurantweken, niets van dat al! Maar toen ik voor de Patrons gevraagd werd kwam de bezinning. Dit is erkenning; een bevestiging van door mij zeer gerespecteerde vakgenoten dat je je ambacht verstaat. Ik voel me vereerd bij deze club te mogen horen.’

Reserveren

Algemene Informatie MOS Amsterdam

Patron Cuisinier Egon van Hoof
Gastheer / MaÎtre Henry Pattiwael van Westerloo
Sommelier Danilo Ruiz
Michelin 1 ster
Gault&Millau 16 punten
Overnachtingsmogelijkheid Room Mate Aitana Hotel
Menuprijzen Vanaf € 38
Adres

Ijdok 185
1013 MM Amsterdam
+31 (0)20 6380866
info@mosamsterdam.nl
mosamsterdam.nl

Openingstijden
Lunch: di t/m vr 12.00-15.00
Diner: di t/m za 18.30-22.00