‘Ik hou niet van te veel gefrutsel, het moet gewoon goed zijn’ Eric Swaghoven
Valuas
Patron Cuisinier sinds 2006
Reserveren
Lees verder

Eric Swaghoven VALUAS

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Valuas is een levenswijze’

SVH Meesterkok Eric Swaghoven groeit op in een Limburgse horecafamilie. Zijn vader ziet zijn zoons liever niet in zijn voetsporen treden en zo gaat de koksschool aan Erics neus voorbij. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na diverse buitenlandse stages belandt hij in 1992 alsnog in de keuken van het familiebedrijf. Sinds 1998 is hij Patron Cuisinier van Valuas in Venlo dat hij in 2006 met zijn modern-Franse cuisine naar een Michelinster kookt. Eric Swaghoven is sinds 2006 lid van Les Patrons Cuisiniers.

VALUAS

‘Valuas is de parel van ons almaar groeiende familiebedrijf. Met respect voor het verleden, maar met de blik stevig gericht op het heden en de immer veranderende wereld ons heen, is dit de plek waar al onze ervaring en passie voor kwaliteit en gastvrijheid hun weg naar de gast vinden. We doen er alles aan om de gasten te verrassen, ook dat is onderdeel van de Valuas-beleving.’

SIGNATURE

‘Ik hou niet van te veel gefrutsel, het moet gewoon goed zijn. Een mooi stukje vis of vlees, groentes en goede sauzen. Wij serveren nog steeds een Stroganoff waarvan de saus aan tafel wordt klaargemaakt. Die heb ik ooit een week van de kaart gehaald, nou dat heb ik geweten. De tonijn teriyaki is ook zo’n klassieker.’

TOEKOMST

‘Valuas is een levenswijze, het stopt nooit. We prijzen ons gelukkig met onze vaste gasten, waarvan sommigen al dertig jaar komen, maar zijn ook verschrikkelijk trots voortdurend nieuwe, internationale gasten te mogen verwelkomen. Ik hoop dat we in de toekomst nog meer groeien, want een beetje druk is bij mij wel nodig. Anders verzin ik wel wat.’

PATRONS

‘Een hele leuke club. Ik voel me er zeer bij betrokken. Het is een mooi stel mensen bij elkaar.’

Reserveren

Algemene Informatie VALUAS

Patron Cuisinier Eric Swaghoven
Sous-chef John Klerken
Maître d’hotel
SVH Meestergastheer
Sommelier
Marcel Swaghoven
Michelin 1 ster
Gault Millau 16,5 punten
Lekker Nummer 48
Bib Gourmand Brasserie Valuas
Onderscheiding SVH Meesterkok
Overnachtingsmogelijkheid 17 kamers
Menuprijzen Vanaf € 30
Adres

St. Urbanusweg 11
5914 CA Venlo
+31 (77) 3541141
valuas@home.nl
valuas-hr.nl

Openingstijden
Restaurant: (Michelin Ster)
Lunch: dinsdag t/m vrijdag 12.00-15.00
Diner: dinsdag t/m zaterdag 18.00-22.00
 
Brasserie: (Bib Gourmand)
Lunch: maandag t/m zaterdag 12.00-15.00 (tussen 15.00-17.00 kleine kaart)
Diner: maandag t/m zaterdag 18.00-21.30