'Om te blijven verrassen moet je in beweging blijven' Erik de Mönnink
De Swarte Ruijter
Patron Cuisinier sinds 2018
Reserveren

Erik de Mönnink De Swarte Ruijter

swarte ruijter  2
Bekijk foto
swarte ruijter  2
Bekijk foto
swarte ruijter  3
Bekijk foto

‘ER IS VOOR MIJ NIETS MOOIERS DAN DIE PANNEN VASTHOUDEN’

De Sallandse Holterberg mag slechts 73 meter hoog zijn, de ambities van Erik de Mönnink (1970), sinds 2006 patron cuisinier van hotel/restaurant De Swarte Ruijter in Holten, reiken tot de hemel. Cas Spijkers onstuitbare discipel die niets liever dan eigenaar-chef of SVH Meesterkok wilde worden, werd uiteindelijk beide. Twee jaar geleden mocht Erik de Mönnink tevens een Michelinster achter zijn naam zetten. Erik de Mönnink is lid van Les Patron Cuisinier sinds 2018.

DE SWARTE RUIJTER

Dit sfeervolle hotel/restaurant is gevestigd in een statige dertiger jaren villa op een van de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug. Met zijn verfijnde, pure gerechten en laagdrempelige, rechtdoorzee benadering van fine dining heeft de patron cuisinier een prachtig nieuw hoofdstuk aan Holtens roemruchte historie toegevoegd: die van een niet te missen culinaire bestemming.

SIGNATURE

Puur, verrassend, streekeigen en waar mogelijk biologisch, op een modern Frans georiënteerde leest. Zijn gerecht met rog is een klassieker. Maar ook Eriks versie van surf ’n turf met short rib en langoustine staat als een huis. Als patissier zorgt hij bovendien altijd voor een schitterende slotfinale.

TOEKOMST

Erik de Mönnink: ‘Om te blijven verrassen moet je in beweging blijven. Goed is niet goed genoeg. Het kan altijd nog beter. Daar zijn we elke dag volle bak mee bezig. Met ontzettend veel trots en plezier overigens. Er is voor mij niets mooiers dan die pannen vasthouden. De Swarte Ruijter is het leukste dat er is.’

PATRONS

Erik de Mönnink: ‘Koken is één ding, ondernemen iets heel anders. Het is heel fijn om te kunnen sparren met mensen die hetzelfde meemaken. Horeca is vaak gebakken lucht, maar bij deze jongens hoef je niet met onzin aan te komen. Het zijn niet alleen geweldige chefs, er zit ook een goede kop op. Ik heb veel respect voor elk van hen.’

Reserveren

Algemene Informatie De Swarte Ruijter

Patron Cuisinier Erik de Mönnink
Gastvrouw Esther de Mönnink
Keukenchef Joey Stinissen
Sommelier Ivar Roerink
Michelin 1 ster
Gault&Millau 15 punten
Lekker Nummer 95
Onderscheidingen SVH Meesterkok
Overnachtingsmogelijkheid 10 hotelkamers
Menuprijzen Vanaf € 42
Adres

Holterbergweg 7
7451 JL Holten
+31 (0)548 596660
info@swarteruijter.nl
swarteruijter.nl

Openingstijden
Lunch: ma t/m vr en zo 12.00-14.00
Diner: ma t/m za 18.00-22.00. Zo 17.00-21.00