‘IK WIL ALTIJD IN DE CHAMPIONS LEAGUE SPELEN’ Erik van Loo
Parkheuvel 
Patron Cuisinier sinds 2007
Reserveren
Lees verder

Erik van Loo PARKHEUVEL

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Bij mij krijg je eten, tweesterren eten,
geen show van Hans Klok’

Erik van Loo (1964) groeide op als slagerszoon in het Zuid-Limburgse dorp Mechelen. Na de opleiding HORECA aan de Pastoor Jacobs school in Sittard, ging hij aan de slag bij restaurant Vreugd en Rust van Henk Savelberg. Als chef-kok en eigenaar kookte hij voor restaurant Duurstede in Wijk bij Duurstede zijn eerste ster. Een tweede ster volgde in 2005 in restaurant De Zwethheul in Delft. Sinds 2006 is Van Loo patron cuisinier van het eveneens met twee sterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Erik van Loo is lid van Les Patron Cuisiniers sinds 2007.

Parkheuvel

‘Kwaliteit en smaak zijn altijd leading. We werken enkel met de beste producten van de beste leveranciers waar we een jarenlange relatie mee hebben opgebouwd. Al die passie, vakmanschap en kwaliteit vinden elkaar terug in creatieve gerechten en bijzondere smaken. Dát is waarin Parkheuvel zich wil onderscheiden. Niet met allerlei gegoochel op en rondom borden. Bij mij krijg je eten, tweesterren eten, geen show van Hans Klok.’

Signature dishes

‘Onze kaart wisselt met de seizoenen, maar er zijn nu eenmaal gerechten waar mensen speciaal voor terugkomen. Om niemand teleur te stellen bieden we jaarlijks terugkerende signature dishes zoals onze asperge speciaal aan. Een van de andere klassiekers, ravioli van Bresse kip met gebakken langoustine, staat zelfs al 25 jaar op de kaart. Dat gerecht staat als een huis. Toevoegen is afbreuk doen, dus in de loop der jaren is hooguit de presentatie her en der wat aangepast. Een beetje zoals met Beethovens Vijfde; het orkest kan wisselen maar van de noten blijf je af, al ben je Beethoven zelf.’

Toekomst

‘Ik wil altijd in de Champions League spelen. Die derde ster zou ik dus nog graag krijgen. Als die drive er niet meer is moet je ook stoppen. Zoals ik het nu zie heb ik dertig jaar fundament gelegd, nu kunnen we reiken naar de sterren. Die derde in het bijzonder.’

Les Patrons

‘Toen ik in 2006 Parkheuvel van Cees Helder overnam, wilde ik ook graag diens lidmaatschap bij Les Patrons Cuisiniers voortzetten. Een club waar gelijkgestemde vakbroeders hun krachten bundelen, dat leek me wel wat. Ik moest wel eerst door de ballotage heen komen. Dat is gelukkig gelukt.’

Reserveren

Algemene Informatie PARKHEUVEL

Patron Cuisinier Erik van Loo
Gastvrouw Anja van Loo
MaÎtre / Sommelier  Jean-Luc Etienne
Keukenchef Vincent van der Zalm
Michelin 2 sterren
Gault Millau 18 punten
Lekker Nummer 16
Onderscheiding SVH Meesterkok
Menuprijzen  Vanaf € 45
Adres
  1. Heuvellaan 21
    3016 GL Rotterdam
    +31 (0)10 4360766
    info@parkheuvel.nl
    parkheuvel.nl 

 

Openingstijden
Lunch: woensdag t/m vrijdag 12.00-15.00
Diner: woensdag t/m zaterdag 18.30-22.00
Zondag: doorlopend open 12.30-18.00