‘UITWISSELING VAN KENNIS MOET JE KOESTEREN’ Henk Savelberg
Savelberg Thailand
Mede-Oprichter en Patron Cuisinier sinds 1991
Reserveren

Henk Savelberg SAVELBERG THAILAND

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

Ster of geen ster, het belangrijke is dat je blijft doen wat je altijd doet: je gasten verwennen’

Van een mijnwerkersgezin in Mechelen naar bruisend Bangkok lijkt een mijl op zeven. Voor Henk Savelberg (1953) is het de volgende parel in zijn kroon. In 2015 met Savelberg Thailand in de Thaise hoofdstad neergestreken waar hij du moment dat de bandengids zich ook hier liet gelden, een Michelinster kreeg uitgereikt. Hiermee is deze nestor van de nouvelle cuisine de enige Nederlandse chef die vijf restaurants een Michelinster bezorgde. Als een van de oprichters van Les Patrons Cuisiniers en met de opening van At Noon, een nieuw restaurant in Breda, is zijn connectie met Nederland onverminderd sterk.

SAVELBERG THAILAND

Alles is anders in Thailand, behalve de kwaliteiten van deze Patron Cuisinier die zodra Michelin er voet aan de grond kreeg, direct een ster kreeg toegewezen. Zelf omschrijft hij Savelberg Thailand als een stukje Europa in Thailand. Er wordt gekookt zoals in Nederland gekookt wordt, al zijn Henks gerechten hier uiteraard wel wat frisser en lichter.

SIGNATURE

In het tropische Bangkok serveert Henk Savelberg, een lichtere, modernere uitvoering van zijn klassieke gerechten. Je kunt in de hitte immers niet met hele zware sauzen aankomen. Zijn iconische tarbot met truffel blinkt hier in een frisse variant met citroenvinaigrette op de kaart.

TOEKOMST

‘Die ster was wel een doelstelling en we hebben daar echt naar toe gewerkt. Nu wil ik een tweede ster behalen. Maar ster of geen ster, het meest belangrijke is dat je blijft doen wat je altijd doet: je gasten verwennen. Je kookt niet voor Michelin, als je dat doet ben je niet goed bezig. Je moet hetgeen je doet uit jezelf doen met liefde, toewijding en passie. Dat kun je niet opleggen of forceren. Dat moet uit jezelf komen.’

PATRONS

‘Vriendschap, steun, mijn connectie met het culinaire wereldje in Nederland, maar vooral vriendschap. Als ik iemands recept zou vragen zou ik het waarschijnlijk krijgen. Dat doe je natuurlijk niet zo snel, want daarvoor ben je te trots, maar het zou kunnen, daar gaat het om. Uitwisseling van kennis moet je koesteren. Als je niets meer van anderen kunt aannemen omdat je denkt dat je alles al weet, dan ben je al halfdood.’

Reserveren

Algemene Informatie SAVELBERG THAILAND

Patron Cuisinier Henk Savelberg
Chef de Cuisine Patrick Smoor
Maître d’hotel Peter Lucas
Michelin 1 ster
Onderscheidingen SVH Meesterkok, Best French Restaurant in Bangkok
Overnachtingsmogelijkheid 95 kamers     
Menuprijzen Vanaf € 42,50
Adres

Oriental Residence Bangkok
110 Wireless Road
Lumpini Pathumwan
Bangkok 10330
Thailand
+66 (0)22 528001
manager@savelbergth.com
restaurantsavelberg.com

Openingstijden
Lunch: ma t/m za 12.00-14.00 
Diner: ma t/m zat 18.00-22.00