‘IK ZOU DOLGRAAG HIER OOK NOG EEN STER KRIJGEN’ Henk Savelberg
Savelberg Thailand
Mede-Oprichter en Patron Cuisinier sinds 1991
Reserveren
Lees verder

Henk Savelberg SAVELBERG THAILAND

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Als je niets meer van anderen kunt aannemen omdat je denkt dat je alles al weet,
dan ben je al halfdood’

Van een mijnwerkersgezin in Mechelen naar bruisend Bangkok lijkt een mijl op zeven. Voor SVH Meesterkok Henk Savelberg (1953) is het simpelweg het volgende hoofdstuk in een glansrijke loopbaan. Deze nestor van de nouvelle cuisine is tot op heden de enige Nederlandse chef die vier restaurants een Michelinster bezorgde: De graaf van het Hoogeveen in Noordwijk (1982), Seinpost in Scheveningen (1985), Vreugd en Rust (1990) en Savelberg in Voorburg (1998). Sinds 2015 is hij neergestreken in de Thaise hoofdstad, waar hij met Savelberg Thailand de titel Best French Restaurant in Bangkok al binnen heeft. Als een van de mede-oprichters van Les Patrons Cuisiniers is zijn connectie met het culinaire wereldje in Nederland onverminderd sterk.

SAVELBERG THAILAND

‘Azië heeft altijd getrokken. Ik vind het heerlijk hier, lekker een beetje in de luwte en toch volop uitdaging. Een frisse start is altijd goed. Als chef en als ondernemer. Als je denkt dat je alles al weet ben je zo goed als dood. Mijn kookstijl is hier moderner geworden. Mijn gerechten frisser en lichter. Meer groentes en ook Thaise invloeden op een bord, maar ik ga echt niet ineens Thais koken.’

SIGNATURE

‘Ik serveer nu een lichtere, modernere uitvoering van mijn klassieke gerechten. Ook vanwege het klimaat natuurlijk. Je kunt in deze hitte immers niet met hele zware sauzen aankomen. Bij Savelberg was een van mijn signature gerechten tarbot met truffel. Hier serveer ik een frisse variant met citroenvinaigrette, heel licht en zurig.’

TOEKOMST

‘Ik zou dolgraag ook hier nog een ster krijgen, maar dan moet Michelin wel eerst naar Thailand komen. Mijn vrouw ziet me liever nog wat vaker thuis, maar ik krijg hier ieder bezoek weer nieuwe energie. Ik denk dat het sowieso heel goed is voor mijn gezondheid om door te werken.’

PATRONS

‘Vriendschap, steun, mijn connectie met het culinaire wereldje in Nederland, maar vooral vriendschap. Als ik iemands recept zou vragen zou ik het waarschijnlijk krijgen. Dat doe je natuurlijk niet zo snel, want daarvoor ben je te trots, maar het zou kunnen, daar gaat het om. Uitwisseling van kennis moet je koesteren. Als je niets meer van anderen kunt aannemen omdat je denkt dat je alles al weet, dan ben je al halfdood.’

Reserveren

Algemene Informatie SAVELBERG THAILAND

Patron Cuisinier Henk Savelberg
Sous-Chef Rick Dingen
Maître d’hotel Christian Vera
Sommelier Guillaume Celante
Onderscheidingen SVH Meesterkok, Best French Restaurant in Bangkok
Overnachtingsmogelijkheid 95 kamers     
Menuprijzen Vanaf € 42,50
Adres

Oriental Residence Bangkok
110 Wireless Road, Lumpini, Pathum wan, Bangkok, Thailand
+ 66 2 2528001
info@savelbergth.com
savelbergth.com

Openingstijden
Lunch: maandag, donderdag, vrijdag en zondag 12.00-14.00 
Diner: maandag en donderdag t/m zondag 18.00-21.30