‘Ik probeer zoveel mogelijk vernieuwing te vinden puur
vanuit mezelf en geïnspireerd op de eeuwenoude boerderij’
Jarno Eggen
De Groene Lantaarn
Patron Cuisinier sinds 2010
Reserveren
Lees verder

Jarno Eggen DE GROENE LANTAARN

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Ik heb het idee dat ik nog lang niet ben waar ik moet zijn’

Na zevenenhalf jaar bij het met twee Michelinsterren bekroonde De Lindenhof in Giethoorn gewerkt te hebben neemt Jarno Eggen (1978) in 2009 De Groene Lantaarn in het Drentse Zuidwolde over. Een jaar later ontvangt hij zijn eerste ster en is het restaurant gevestigd in een prachtige Saksische boerderij de hoogste nieuwe binnenkomer op de ranglijst van de Lekker. In 2015 wordt hij met een tweede Michelinster bekroond en treedt Eggen toe tot het gilde van Meesterkoks waarmee een jongensdroom in vervulling gaat. Sinds 2010 is Jarno Eggen lid van Les Patrons Cuisiniers.

DE GROENE LANTAARN

‘Uiteraard gaan we altijd voor het hoogst haalbare op het gebied van service en kwaliteit, maar de sfeer is lekker ontspannen. Ik werk waar en wanneer mogelijk biologisch, veelal ook met gebruik van producten uit onze eigen tuin. Ik probeer altijd vernieuwing te vinden die puur vanuit mezelf komt. Me niet gek te laten maken door wat anderen doen.’

SIGNATURE

‘Drentse puurheid met internationale invloeden. Boeren veldzuring die we hier overal op het land vinden gecombineerd met een snijboon. Dat is voor mij typisch een gerecht geïnspireerd op de boerderij. Verder houd ik van keukens met veel smaak zoals de Aziatische, de Noord-Afrikaanse en de Zuid-Amerikaanse keukens. Die smaken vertaal ik naar gerechten van hier. Ik wil gasten laten proeven wat ik doormaak, wat ik beleef.’

PATRONS

‘Vroeger voor mij al dé club van Nederland. De mannen waarmee ik ben opgegroeid: allemaal Patrons, allemaal voorbeelden. Als je een eigen zaak hebt is het werk nooit gedaan. Dingen loslaten vind ik niet prettig, maar het moet. Het is fijn een vraagbaak als de Patrons te hebben. Als je ergens mee zit kun je het altijd in de groep gooien.’

TOEKOMST

‘Genoeg plannen en dromen. Er is nog zoveel te ontdekken. Ik heb het idee dat ik nog lang niet ben waar ik moet zijn.’

Reserveren

Algemene Informatie DE GROENE LANTAARN

Patron Cuisinier Jarno Eggen
Gastvrouw & Sommelier Cindy Borger
Sous-chef Jelle Jansen
Michelin 2 sterren
Gault Millau 17 punten
Lekker Nummer 27
Onderscheiding SVH Meesterkok
Menuprijzen  Vanaf € 52,50
Adres

Hoogeveenseweg 17
7921 PC Zuidwolde (DR)
+31(0)528 372938
info@degroenelantaarn.com
degroenelantaarn.com

Openingstijden
Lunch: woensdag t/m vrijdag en zondag van 12.00-14.00
Diner: woensdag t/m zondag van 18.00-21.00