‘Een terugkerende gast, daar word ik nou écht gelukkig van’ Jos Grootscholten
Perceel
Patron Cuisinier sinds 2014
Reserveren
Lees verder

Jos Grootscholten PERCEEL

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Dat het zo snel zou gaan had ik in mijn stoutste dromen niet durven bedenken’

Faalangst heeft Jos Grootscholten (1984), die tot op zijn zestiende het op hoogste niveau heeft geturnd, nooit gehad. Dat is maar goed ook, want als jong broekie moet hij zich al staande houden tussen de zeer geroutineerde brigades van sterrenzaken als Beluga in Maastricht, Calla’s in Den Haag en Vermeer in Amsterdam. Zijn leertijd sluit hij spectaculair af met stages bij de toonaangevende topzaken Restaurante Martin Berasategui in San Sebastian en René Redzepi’s Noma in Kopenhagen. Sinds 2010 is hij patron cuisinier van Perceel in het Oude Raadhuis van Capelle aan den IJssel, waarvoor bij binnen zestien maanden een ster kreeg uitgereikt. In 2013 wordt Grootscholten door Gault Millau uitgeroepen tot belofte van het jaar. Jos Grootscholen is sinds 2014 lid van Les Patrons Cuisiniers.

PERCEEL

‘Onlangs hebben we het interieur van het restaurant met behulp van Interieurontwerper Jeroen Smeele compleet vernieuwd. Nu sluit het beter aan op wie wij zijn en waar we voor staan. Zo is mijn liefde voor eetbare bloemen niet langer alleen zichtbaar op het bord, maar ook in de zaak. Bovendien beschikken we nu over een intieme chef’s table met plek voor maximaal vier personen. Prijzen winnen en lovende kritieken krijgen is allemaal leuk, maar uiteindelijk draait het om de gast. We hopen dat die in deze nieuwe omgeving nóg meer kunnen genieten, terwijl wij als vanouds doorgaan met doen wat we leuk vinden. Want een terugkerende gast, daar word ik nou écht gelukkig van.’

SIGNATURE

‘Een ontspannen ambiance, onverwachte smaakcombinaties en licht verteerbare, gezonde gerechten die met respect voor de natuur zijn bereid. Ik wil dat mensen met een goed gevoel in de auto stappen, niet met een vol gevoel. Een deel van onze kruiden en groenten telen en kweken we zelf in de tuin naast ons restaurant. Ook besteed ik veel zorg aan de opmaak en het servies. De ogen eten immers ook.’

TOEKOMST

‘In de toekomst willen we onze gasten nog meer een totaalbeleving aan kunnen bieden, maar toegankelijkheid blijft het sleutelwoord. Ons succes hebben we te danken aan simpele, smaakvolle, maar vooral ook betaalbare creaties. Ik wil bewijzen dat lekker eten niet per se duur hoeft te zijn. Ook niet als je een ster hebt.’

PATRONS

‘Toen ik zelf nog leerling was zaten enkele van mijn chefs al bij de Patrons. Destijds vond ik het al een fascinerende groep. Ik ben trots dat ik er nu zelf één ben. Ongeacht leeftijd: iedereen is jong van geest. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen, maar gezelligheid staat ook hoog in het vaandel.’

Reserveren

Algemene Informatie PERCEEL

Patron Cuisinier Jos Grootscholten
Gastvrouw Sharon Tettero
Sous-chef Bas de Vries
Sommelier Sebastiaan van Oostveen
Michelin 1 ster
GaultMillau 16,5 punten
Lekker Nummer 61
Overnachtingsmogelijkheid Op steenworp afstand van B&B De Oude Kern
Menuprijzen Vanaf € 39,50 
Adres

Dorpsstraat 3
2902 BC Capelle aan den IJssel
+31 (0)10  2271922
info@restaurantperceel.nl
restaurantperceel.nl

Openingstijden
Lunch: wo t/m vr en zo 12.00-14.00
Diner: wo t/m zo 18.30-21.00