‘Een terugkerende gast, daar word ik nou écht gelukkig van’ Jos Grootscholten
Perceel
Patron Cuisinier sinds 2014
Reserveren
Lees verder

Jos Grootscholten PERCEEL

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Dat het zo snel zou gaan had ik
in mijn stoutste dromen niet durven bedenken’

Faalangst heeft Jos Grootscholten, die tot op zijn zestiende het op hoogste niveau heeft geturnd, nooit gehad. Dat is maar goed ook, want als jong broekie moet hij zich al staande houden tussen de zeer geroutineerde brigades van sterrenzaken als Beluga in Maastricht, Calla’s in Den Haag en Vermeer in Amsterdam. Zijn leertijd sluit hij spectaculair af met stages bij de toonaangevende topzaken Restaurante Martin Berasategui in San Sebastian en René Redzepi’s Noma in Kopenhagen. Sinds 2010 is hij patron cuisinier van Perceel in het Oude Raadhuis van Capelle aan den IJssel, waarvoor bij binnen zestien maanden een ster kreeg uitgereikt. In 2013 wordt Grootscholten door Gault Millau uitgeroepen tot belofte van het jaar. Jos Grootscholen is sinds 2014 lid van Les Patrons Cuisiniers

PERCEEL

‘Prijzen winnen is leuk, maar de gast blijft het allerbelangrijkst. We doen gewoon wat we leuk vinden en het is fantastisch om dan te horen dat mensen hebben genoten. Een terugkerende gast, daar word ik nou écht gelukkig van. Het bewijs dat ze het bij ons echt leuk vinden: er zijn tenslotte genoeg alternatieven.’

SIGNATURE

‘Een ontspannen ambiance, onverwachte smaakcombinaties en licht verteerbare, gezonde gerechten die met respect voor de natuur zijn bereid. Ik wil dat mensen met een goed gevoel in de auto stappen, niet met een vol gevoel. Een deel van onze kruiden en groenten telen en kweken we zelf in de tuin naast ons restaurant. Ook besteed ik veel zorg aan de opmaak en het servies. De ogen eten immers ook.’

TOEKOMST

‘In de toekomst willen we onze gasten nog meer een totaalbeleving aan kunnen bieden, maar toegankelijkheid blijft het sleutelwoord. Ons succes hebben we te danken aan simpele, smaakvolle, maar vooral ook betaalbare creaties. Ik wil bewijzen dat lekker eten niet per se duur hoeft te zijn. Ook niet als je een ster hebt.’

PATRONS

‘Toen ik zelf nog leerling was zaten enkele van mijn chefs al bij de Patrons. Destijds vond ik het al een fascinerende groep. Ik ben trots dat ik er nu zelf één ben. Ongeacht leeftijd: iedereen is jong van geest. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen, maar gezelligheid staat ook hoog in het vaandel.’

Reserveren

Algemene Informatie PERCEEL

Patron Cuisinier Jos Grootscholten
Gastvrouw Sharon Tettero
Sous-chef Bas de Vries
Sommelier / Fromager Maarten Koek
Michelin 1 ster
Gault Millau 16,5 punten
Lekker Nummer 68
Overnachtingsmogelijkheid Op steenworp afstand van B&B De Oude Kern
Menuprijzen Vanaf € 39,50 
Adres

Dorpsstraat 3
2902 BC Capelle aan den IJssel
+31 (0)10  2271922
info@restaurantperceel.nl
restaurantperceel.nl

Openingstijden
Lunch: woensdag t/m vrijdag en zondag 12.00-14.00
Diner: woensdag t/m zondag 18.30-21.00