‘HET IS NIET MIJN STIJL RARE FRATSEN UIT TE HALEN’ Karl van Baggem
De Hoefslag
Patron Cuisinier sinds 2008
Reserveren
Lees verder

Karl van Baggem DE HOEFSLAG

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Stilstaan is niet mijn ding,
je moet je wel blijven ontplooien’

Karl van Baggem (1971) was van kinds af aan al bij moeders in de keuken te vinden. Hij volgt zijn opleiding op de Gildevaart school, waarna hij onder andere werkt bij Duurstede in Wijk in Duurstede en het Amstel hotel in Amsterdam. Hierna wordt hij patron cuisinier van Auguste in Maarssen waar hij in 2005 een Michelinster ontvangt. In datzelfde jaar wordt hij door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen als Nederlandse Culinaire Belofte van het jaar. Sinds 2008 is Karl van Baggem patron cuisinier van het met een ster bekroonde restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin. Ondertussen is hij ook teruggekeerd naar Maarsen waar hij zijn tweede zaak, OpBuuren, heeft geopend. Karl van Baggem is sinds 2008 lid van Les Patrons Cuisiniers.

DE HOEFSLAG

‘De Hoefslag is een instituut waar ik iedere dag blij rondloop. Ik doe mijn eigen ding en het is mooi meegenomen dat Michelin dit een ster waard vindt, maar ik vind het persoonlijk belangrijker dat mijn gasten tevreden zijn. Ik ben heel gastgericht. Een chef die de keuken niet uit durft vind ik een beperking.’

SIGNATURE

‘Mijn risotto met truffel en ik werk graag met kreeft. Maar afgezien daarvan denk ik de puurheid van de gerechten. Het is niet mijn stijl rare fratsen uit te halen. Geen aardbei die naar olijf smaakt! Het product moet op zichzelf staan.’

TOEKOMST

‘Ik ben tegenwoordig ook steeds meer op organisatorisch vlak bezig. Dit biedt een extra uitdaging, maar daar houd ik wel van. Ik ben enorm trots dat het tot dusver allemaal zo goed uitpakt maar stilstaan is niet mijn ding; je moet je wel blijven ontplooien. Je moet altijd doelen blijven stellen, jezelf blijven uitdagen.’

PATRONS

‘Het is heel prettig om met collega’s bepaalde dingen te kunnen delen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we samen een vuist kunnen maken.’

Reserveren

Algemene Informatie DE HOEFSLAG

Patron Cuisinier Karl van Baggem
Gastheer/ Maître d’hotel Marco Westra
Chef Raoel Meeuwese
Sous-chef Frank de Heer
Sommelier Kasper Scholten
Michelin 1 ster
Gault Millau 15 punten
Lekker Nummer 22
Menuprijzen Vanaf € 65
Adres

Vossenlaan 28
3735 KN Bosch en Duin
+31 (0)30 2251051
sales@hoefslag.nl
www.hoefslag.nl

Openingstijden
Lunch: dinsdag: t/m vrijdag 11.30-15.00
Diner: dinsdag t/m zaterdag 18.00-22.00