‘VOOR MIJ VOELT OPBUUREN ALS THUISKOMEN’ Karl van Baggem
OpBuuren
Patron Cuisinier sinds 2008
Reserveren

Karl van Baggem OPBUUREN

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Ik heb altijd geambieerd om een restaurant zoals dit te openen, bovendien kom ik uit deze regio.

Karl van Baggem (1971) was van kinds af aan al in de keuken te vinden. Na zijn opleiding gaat hij aan de slag bij Restaurant Duurstede en het Amstel Hotel. Hierna wordt hij patron cuisinier van Auguste in Maarssen waar hij in 2005 een Michelinster ontvangt. In datzelfde jaar wordt hij door Gault&Millau uitgeroepen als Nederlandse Culinaire Belofte van het jaar. Na lange tijd in het met een Michelinster bekroonde De Hoefslag in Bosch en Duin te hebben gekookt keerde hij recent terug naar Maarssen. Als patron cuisinier van OpBuuren gaat de gastgerichte chef hier voor een persoonlijke aanpak en het verrassingselement.

OPBUUREN

Het idyllisch aan de Vecht gelegen restaurant is met zestig zitplaatsen en een open keuken, persoonlijk, toegankelijk en lekker modern. Zo wordt er niet met een menukaart gewerkt, maar worden gasten door de keuken echt verrast.

SIGNATURE

Zijn stijl blijft ongewijzigd. Karl werkt nu eenmaal graag met luxere producten; heeft ook nooit anders gedaan. Maar afgezien daarvan valt de puurheid van de gerechten op. Het is niet zijn stijl rare fratsen uit te halen. Het product moet op zichzelf staan.

TOEKOMST

‘Ik heb altijd geambieerd om een restaurant zoals dit te openen, bovendien kom ik uit deze regio. Voor mij voelt OpBuuren daarom als thuiskomen. Ambitie is er natuurlijk altijd, maar vooralsnog vind ik het vooral heel leuk om volkomen ongedwongen iets moois neer te zetten waarvan zowel mijn gasten, als ik geniet. Ik laat het graag aan anderen over om te bepalen hoe goed ik hier volgens hen in slaag.’

PATRONS

‘Het is heel prettig om met collega’s bepaalde dingen te kunnen delen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we, waar nodig, samen een vuist kunnen maken.’

Reserveren

Algemene Informatie OPBUUREN

Patron Cuisinier Karl van Baggem
Gault&Millau 14.5 punten
Menuprijzen Vanaf € 37,50
Adres

De Hoopkade 51
3604 DX Maarssen
+31 (0)34  6283333
info@restaurantopbuuren.nl
www.restaurantopbuuren.nl

Openingstijden
Ma t/m vr 12.00-22.00
Za 18.00-22.00