‘WE HEBBEN TEGEN DE TWINTIG GERECHTEN DIE HELEMAAL AF ZIJN’

Marcel van der Kleijn
Calla's
Patron Cuisinier sinds 2008
Reserveren
Lees verder

Marcel van der Kleijn CALLA’S

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Misschien begin ik nog wel iets nieuws’

Marcel van der Kleijn (1967), geboren in het Zeeuwse St. Philipsland, staat aan het roer van een onderneming die op dit moment drie florerende restaurants telt, waarvan één met een Michelinster. Het vak leerde hij in sterrenzaken als Chagall in Leidschendam en ’t Koetshuis in Rhenen. Na chefsfuncties bij Corona op het Binnenhof en bij Hotel des Indes opent Van der Kleijn in 1997 zijn eigen restaurant, Calla’s, eveneens in Den Haag. In 2002 ontvangt hij hiervoor een Michelinster. Marcel van der Kleijn is sinds 2008 lid van Les Patrons Cuisiniers.

CALLA’S

‘Ik werd verliefd op het pand maar het zat niet in de loop, daarom ben ik direct gaan koken op sterrenniveau: klassiek Frans maar strak en met finesse.
We werden gelijk een Haagse hotspot. Veel gasten van toen komen nog steeds, maar we hebben ook altijd een jong publiek
weten te trekken. Hetgeen voor een sterrenzaak toch wel uniek is.’

SIGNATURE

‘In januari mag je onze tartelette van St. Jacobsmossel, Parmezaanse kaas en zwarte truffel absoluut niet missen. Dat is een driesterren
gerecht! Maar we hebben tegen de twintig gerechten die helemaal af zijn en die elk jaar in een bepaald seizoen weer terugkomen.’

TOEKOMST

‘Ik ben tegenwoordig wel meer manager dan chef, maar het gaat lekker. We draaien goed en ik ben helemaal gelukkig. Misschien begin ik nog wel iets nieuws. Ook in het Haagse natuurlijk.’

PATRONS

‘We hebben allemaal een eigen willetje en niemand accepteert het als ons iets opgedrongen wordt, zoals bij andere clubs nogal eens gebeurt. Ik voel me thuis bij deze club mannen.’

Reserveren

Algemene Informatie CALLA’S

Patron Cuisinier Marcel van der Kleijn
Chef de Cuisine Ronald van Roon
Sous-chef Jeroen Stok
Gastvrouw / Sommelier Bianca Fellinger
Michelin 1 ster
Gault Millau 15 punten
Lekker Nummer 21
Menuprijzen  Vanaf € 39,50
Adres

Laan van Roos en Doorn 51A
2514 BC Den Haag
+31 (0)70  3455866
info@restaurantcallas.nl
restaurantcallas.nl

Openingstijden
Lunch: dinsdag t/m vrijdag 12.00-14.00
Diner: dinsdag t/m zaterdag 18.30-22.00