Martin Kruithof DE LINDENHOF
‘Ik ben geen bankzitter’
De boerenzoon Martin Kruithof (1960) heeft een eerste flirt met de ‘hospitality’ in de kantine van de manege waar zijn pony gestald staat. Na zijn diensttijd, die hij doorbrengt als kok-soldaat, zwaait hij af naar het buitenland en werkt zowel in Parijs als in Düsseldorf in een driesterrenzaak. In 1993 keert hij terug naar zijn Overijsselse roots. Als patron cuisinier van het Giethoornse restaurant De Lindenhof mag hij in 1996 zijn eerste en in 2005 zijn tweede Michelinster in ontvangst nemen. Wie vandaag de dag dit pittoreske waterdorp bezoekt moet niet vreemd opkijken als de Meesterkok voorbij vaart met wat gasten aan boord. Hospitality is voor hem immers al 40 jaar het sleutelwoord. Martin Kruithof is sinds 1994 lid van Les Patrons Cuisiniers.
Algemene Informatie DE LINDENHOF
Beulakerweg 77
8355 AC Giethoorn
+31 (0)521 361444
info@restaurantdelindenhof.nl
restaurantdelindenhof.nl
Lunch: ma t/m zo 12.00-14.00
Diner: ma t/m zo 18.00-21.00
Varen ook dagelijks mogelijk.