‘Je kunt op alle niveaus mensen verwennen, zolang je iets maar met liefde doet’ Martin Kruithof
De Lindenhof
Patron Cuisinier sinds 1994
Reserveren
Lees verder

Martin Kruithof DE LINDENHOF

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Ik ben geen bankzitter’

De boerenzoon Martin Kruithof (1960) heeft een eerste flirt met de ‘hospitality’ in de kantine van de manege waar zijn pony gestald staat. Na zijn diensttijd, die hij doorbrengt als kok-soldaat, zwaait hij af naar het buitenland en werkt zowel in Parijs als in Düsseldorf in een driesterrenzaak. In 1993 keert hij terug naar zijn Overijsselse roots. Als patron cuisinier van het Giethoornse restaurant De Lindenhof mag hij in 1996 zijn eerste en in 2005 zijn tweede Michelinster in ontvangst nemen . Wie vandaag de dag dit pittoreske waterdorp bezoekt moet niet vreemd opkijken als de Meesterkok voorbij vaart met wat gasten aan boord. Hospitality is voor hem immers al 40 jaar het sleutelwoord. Martin Kruithof is sinds 1994 lid van Les Patrons Cuisiniers.

DE LINDENHOF

‘We hebben een hotel, een groentetuin, kippen, twee sloepen en een Lemsteraak. De persoonlijke aanpak staat bij ons voorop. Dat heb ik vroeger van mijn moeder en oma al meegekregen die één en al hartelijkheid waren. Je kunt op alle niveaus mensen verwennen, zolang je iets maar met liefde doet.’

SIGNATURE

‘In De Lindenhof gaat het om de pure keuken en om zuivere smaken. Elk ingrediënt moet volledig tot zijn recht komen. Als je dit in gerechten uitdrukt denk ik aan tzatziki, dit is yoghurt-ijs met dille en komkommer. Dat gerecht is ooit in de moestuin ontstaan toen we heel veel dille hadden. En aan snoekbaars, paling, munt; het fijnste uit Giethoorn.’

TOEKOMST

‘Ik hoor mensen praten over de VUT, maar ik ben geen bankzitter. Ik luister liever naar Professor Smalhout die zei dat je moet werken tot aan de dood. Mijn vader van 85 heeft nog steeds een eigen bedrijf. Ik heb alles al: een heerlijk gezin, een goed gevulde wijnkelder en deze waanzinnige plek. Als we gezond blijven met zijn allen, wat blijft er dan nog te wensen over?’

PATRONS

‘Een beetje een hobby van me geworden. Het is een bijzondere club die leuke dingen doet en waar je vrienden aan overhoudt. We koken allemaal op hoog niveau, stimuleren elkaar en houden elkaar wakker.’

Reserveren

Algemene Informatie DE LINDENHOF

Patron Cuisinier Martin Kruithof
Gastvrouw / Sommelier Marjan de Jonge
Sous-chef Seb Smit
Maître d’hotel Marjan de Jonge
Michelin 2 sterren
Gault Millau 18 punten
Lekker Nummer 13
Onderscheiding SVH Meesterkok
Overnachtingsmogelijkheid 6 suites
Menuprijzen  Vanaf € 75
Adres

Beulakerweg 77
8355 AC Giethoorn
+31 (0)521 361444
info@restaurantdelindenhof.nl
restaurantdelindenhof.nl

Openingstijden
Lunch: woensdag t/m zondag 12.00-14.00
Diner: woensdag t/m zondag 18.00-21.00