‘ik ben mentor, taxichauffeur en varende chef. dat is geen werk, het is een levensstijl’ Martin Kruithof
DE LINDENHOF
Patron Cuisinier sinds 1994
Reserveren

Martin Kruithof DE LINDENHOF

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Ik ben geen bankzitter’

De boerenzoon Martin Kruithof (1960) heeft een eerste flirt met de ‘hospitality’ in de kantine van de manege waar zijn pony gestald staat. Na zijn diensttijd, die hij doorbrengt als kok-soldaat, zwaait hij af naar het buitenland en werkt zowel in Parijs als in Düsseldorf in een driesterrenzaak. In 1993 keert hij terug naar zijn Overijsselse roots. Als patron cuisinier van het Giethoornse restaurant De Lindenhof mag hij in 1996 zijn eerste en in 2005 zijn tweede Michelinster in ontvangst nemen. Wie vandaag de dag dit pittoreske waterdorp bezoekt moet niet vreemd opkijken als de Meesterkok voorbij vaart met wat gasten aan boord. Hospitality is voor hem immers al 40 jaar het sleutelwoord. Martin Kruithof is sinds 1994 lid van Les Patrons Cuisiniers.

Lees meer
Reserveren

Algemene Informatie DE LINDENHOF

Patron Cuisinier Martin Kruithof
Gastvrouw / Sommelier / Maître d’hotel Marjan de Jonge
Keukenchef Fokke Wiersma
Sous-chef Bram Stoverink
Michelin 2 sterren
Gault&Millau 18 punten
Lekker Nummer 12
Onderscheiding SVH Meesterkok
Overnachtingsmogelijkheid 4 lodgekamers, 8 suites, 1 Chefs Cottage en 1 Lemsteraak
Menuprijzen  Vanaf € 75
Adres

Beulakerweg 77
8355 AC Giethoorn
+31 (0)521 361444
info@restaurantdelindenhof.nl
restaurantdelindenhof.nl

Openingstijden
Lunch: wo t/m zo 12.00-14.00
Diner: wo t/m zo 18.00-21.00