nl / en
‘DE GERECHTEN WAAR IK HET MEEST TROTS OP BEN ZIJN INGEGEVEN DOOR EMOTIE’ Menno Post
OLIVIJN
Patron Cuisinier sinds 2019
RESERVEREN

Menno Post OLIVIJN

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto

‘Ik ga voor mijn gasten’

Het CV van SVH Meesterkok Menno Post (1977) is even kort als indrukwekkend. Na te zijn geschoold en getraind in Friesland laat Cas Spijkers hem bij De Swaen* van het Bourgondische leven proeven. Dit leidt Menno in 2000 naar Ron Blaauw** waar een eerste en een tweede Michelinster worden binnen gehaald. Na dertien jaar – waarvan zes als chefkok – volgt hij Lucas Rive op bij De Bokkedoorns**. De sterren blijven behouden tot Menno’s vertrek vijf jaar later. In juli 2018 opent hij Olivijn in Haarlem. Drie maanden later heeft hij al een plek veroverd in de Top 100 van Lekker, komt hij binnen met 16 punten in de Gault&Millau en krijgt hij direct een Michelinster. Menno Post is sinds 2019 lid van Les Patrons Cuisiniers.

Lees meer
RESERVEREN

Algemene Informatie OLIVIJN

Patron Cuisinier Menno Post
Sous Chef Gideon Teeuwen
Sommelier Milton Verseput
Maître Wietse 't Jong
Michelin 1 ster
Gault&Millau 16 punten
Lekker 500 Nummer 93
Onderscheiding SVH Meesterkok
Overnachtingsmogelijkeheid Suites Hotel
Menuprijzen Vanaf € 60 groentemenu. Vanaf € 70 regulier menu
Adres

Kleine Houtstraat 70
2011 DR Haarlem
+31 (0)23 574 6191
info@olivijn.nl
olivijn.nl

Openingstijden
Lunch: do t/m za 12.00-14.30
Diner: di t/m za vanaf 18.00