‘IK STOP ALLES WAT IK HEB IN HET MAKEN VAN WAANZINNIG LEKKERE SAUZEN EN CUISSONS’ Raymond Prinsen
Moulin Bistronomie
Patron Cuisinier sinds 1999
Reserveren
Lees verder

Raymond Prinsen MOULIN BISTRONOMIE

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Ik vergelijk mijn eten wel eens met de muziek van AC/DC:
ogenschijnlijk heel simpel en rechttoe rechtaan,
maar er zit heel veel diepgang in’

Toen de Achterhoekse SVH Meesterkok Raymond Prinsen (1970) op de HAVO zijn beroepskeuzetest deed kwamen daar drie dingen uit: etaleur, reclametekenaar en kok. Hij koos voor het laatste. Als leerling heeft hij al een grote interesse in authentieke bereidingswijzen en ambachtelijkheid. Jannis Brevet in ’t Koetshuis* in Rhenen en Cas Spijkers in De Swaen** stimuleren zijn streven naar perfectie. Sinds 1994 is Prinsen patron cuisinier van De Stenen Tafel in Borculo waarvoor hij in 1999 een Michelinster ontvangt. In 2015 opent hij op dezelfde plek Moulin Bistronomie. In de naastgelegen Oliemölle Stube serveert hij alles van schnitzels tot een goede steak. Raymond Prinsen is sinds 1999 lid van Les Patrons Cuisiniers.

MOULIN BISTRONOMIE

‘Na tien jaar De Stenen Tafel was ik het restaurantje spelen een beetje beu. Het was me te klassiek allemaal: vijf amuses, Beethoven uit de speakers… Maar ik durfde de switch niet te maken. Moulin Bistronomie heeft een wat eenvoudiger kader, maar praktisch komt het er op neer dat ik “Stenen Tafel gerechten” kook met iets minder amuses en voor een iets strakkere prijs.’

SIGNATURE

‘Ik ben van de eenvoud. Relatief weinig componenten op een bord. Ik stop alles wat ik heb in het maken van waanzinnig lekkere sauzen en cuissons, niet in geknutsel. Ik vergelijk mijn eten wel eens met de muziek van AC/DC: ogenschijnlijk heel simpel en rechttoe rechtaan, maar er zit heel veel diepgang in. Als mensen dat herkennen, me snappen door te proeven; gelukkiger kun je me niet maken!’

TOEKOMST

‘Ik ben nu op het punt in mijn leven dat ik exact weet wat ik wil en hoe ik het wil. Natuurlijk was het drie keer makkelijker geweest als we in het westen zouden zitten, maar ik ben een jongen van de Achterhoek. Dít is mijn plek! Mijn grootste uitdaging is om de lat wat minder hoog te leggen, maar dat zal lastig worden aangezien ik altijd in de Champions League wil spelen.’

PATRONS

‘Die club ligt me heel na aan het hart. We zijn allen koks die zich het vuur uit de schenen lopen achter de kachel, die altijd net een stapje extra zetten om iets beter te doen.’

Reserveren

Algemene Informatie MOULIN BISTRONOMIE

Patron Cuisinier Raymond Prinsen
Gastvrouw Gea Meppelink
Gault Millau 13 punten 
Lekker Top 100
Onderscheidingen SVH Meesterkok
Overnachtingsmogelijkheid 2 kamers
Menuprijzen  Vanaf € 47,50
Adres

Het Eiland 1
7271 BK Borculo
+31 (0)545 272030
info@moulinborculo.nl
moulinborculo.nl

Openingstijden
Woensdag t/m zondag
doorlopend vanaf 12.00