‘MIJN KEUKEN IS EEN REFLECTIE VAN DE NATUUR’ Thijs Meliefste
Meliefste
Patron Cuisinier sinds 2017
Reserveren
Lees verder

Thijs Meliefste MELIEFSTE

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Een avond bij ons is als een bezoek aan een theaterstuk’

Thijs Meliefste (1987) is sinds hij op zijn twaalfde als afwasser begon, nooit uit de keuken verdwenen. Na zijn eerste introductie met een gourmand restaurant in Yerseke, Zeeland, doet hij ervaring op bij verschillende Europese sterrenzaken, waaronder Maaemo in Oslo en The Fat Duck in Londen, op dat moment nummer drie van de wereld. In 2014 keert hij terug naar Zeeland waar hij als patron cuisinier van restaurant Meliefste aan de jachthaven van Wolphaartsdijk, hoge ogen scoort. Op geheel eigen wijze bouwt hij de gastronomische betekenis van deze plek, ooit zat hier ’t Veerhuis, verder uit. Dit blijft niet onopgemerkt. Gault Millau nomineerde hem als talentvol chef 2017 en De Telegraaf riep hem onlangs nog uit tot de ontdekking van 2017. Thijs Meliefste is sinds 2017 lid van Les Patrons Cuisiniers.

MELIEFSTE

‘Een avond bij ons is als een bezoek aan een theaterstuk. Dat klinkt poëtisch, maar we nemen onze gasten bij de hand op een culinair avontuur. Dit gaat verder dan een bord eten serveren. We bieden een interactieve avond die alle zintuigen aanspreekt. Dit kan alleen met een menu van vier, zes of acht gangen. À la carte doen we niet.’

SIGNATURE

‘Weinig zout, een hoge smaakextractie en altijd een goede zoet-zuurbalans. Mijn keuken is een reflectie van de natuur in de regio, niet enkel Zeeland, en wordt steeds puurder. Ik wil niets meer toevoegen wat geen nut heeft. Daarin word ik snel volwassen. Ik ben overigens niet van herhaling maar Coquilles met een bouillon van ui en eekhoorntjesbrood en oester met crème van oester, wei en bieslook gaan een reprise maken. Mooi, eenvoudig en raak in smaak.’

TOEKOMST

‘In februari gaan we opnieuw verbouwen en rigoureus ook, dus voorlopig blijven we hier zitten. De droom is ooit een grote boerderij met veel grond waar we zelf onze eigen producten kunnen verbouwen en waar we de mensen echt even helemaal uit hun realiteit kunnen halen. Maar dat is toekomstmuziek hoor, dit hoeft niet binnen tien jaar al gerealiseerd te worden.’

PATRONS

‘We waren net een jaar open en ineens stond Cees Helder op de stoep! We zijn een jong bedrijf, moeten ons nog bewijzen, en dat ik dan zo’n warm welkom krijg van al die giganten. Dat je door mensen tegen wie je als leerling al opkeek wordt gehoord en gezien, dat is een eer, een opluchting en een bevestiging tegelijk.’

Reserveren

Algemene Informatie MELIEFSTE

Patron Cuisinier Thijs Meliefste
Gastvrouw Anuschka Meliefste
Sous-chef Kimmo Geus
Sommelier Geert Rutten
Gault Millau 16 punten
Lekker Nummer 100
Menuprijzen Vanaf € 49,50
Adres

Wolphaartsdijk 1
4471 ND Wolphaartsdijk
+31 (0)10  2271922
info@restaurantmeliefste.nl
restaurantmeliefste.nl

Openingstijden
Lunch: donderdag t/m maandag 12.00-13.30
Diner: donderdag t/m maandag 18.00-20.30