Thijs Meliefste MELIEFSTE
‘Een avond bij ons is als een bezoek aan een theaterstuk’
Thijs Meliefste (1987) is sinds hij op zijn twaalfde als afwasser begon, nooit uit de keuken verdwenen. Na zijn eerste introductie met een gourmand restaurant in Yerseke, Zeeland, doet hij ervaring op bij verschillende Europese sterrenzaken, waaronder Maaemo in Oslo en The Fat Duck in Londen, op dat moment nummer drie van de wereld. In 2015 keert hij terug naar Zeeland waar hij als patron cuisinier van restaurant Meliefste aan de jachthaven van Wolphaartsdijk, hoge ogen scoort. Op geheel eigen wijze bouwt hij de gastronomische betekenis van deze plek, ooit zat hier ’t Veerhuis, verder uit. Dit blijft niet onopgemerkt. Gault&Millau gaf hem de prestigiueze titel Jonge Topchef van het Jaar 2020. Thijs Meliefste is sinds 2017 lid van Les Patrons Cuisiniers.
Algemene Informatie MELIEFSTE
Wolphaartsdijkseveer 1
4471 ND Wolphaartsdijk
+31 (0)113 581326
info@restaurantmeliefste.nl
restaurantmeliefste.nl
Lunch: do t/m ma 12.00-13.30
Diner: do t/m ma 18.00-20.30