‘Eenvoud vraagt om perfectie’ Toine Hermsen 
Toine Hermsen Cuisinier, Le Jardin Des Copains
Mede-oprichter en Patron Cuisinier sinds 1991
Reserveren

Toine Hermsen TOINE HERMSEN CUISINIER, LE JARDIN DES COPAINS

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘Toine Hermsen Cuisinier, Le Jardin des Copains is geen afsluiting, het is een nieuw begin’

Toine Hermsen (1954) start einde van dit jaar Toine Hermsen Cuisinier, Le Jardin des Copains, een intieme boerderij aan de rand van Maastricht. Toine Hermsen Cuisinier in de binnenstad van Maastricht heeft na 28 jaar op 1 april de deuren gesloten. Dit is allesbehalve het einde van een tijdperk. Voor de patron cuisinier die dankzij zijn nieuwe partner bruist van de energie en levenslust, is dit enkel het begin van een compleet nieuw culinair avontuur met bijbehorende ambities.

TOINE HERMSEN CUISINIER, LE JARDIN DES COPAINS

Toine Hermsen Cuisinier, Le Jardin des Copains is de vervulling van een lang gekoesterde droom. De monumentale boerderij uit 1750 met tuin en terras is de ideale omgeving om op zijn kenmerkende hoge niveau bezig te kunnen blijven met het vak. Want denk niet dat deze patron in gastronomisch opzicht gas terug neemt. Vanuit zijn gloednieuwe open keuken draait hij de kraan juist helemaal open.

SIGNATURE

Gedurende 45 jaar heeft Toine Hermsen de schone kunst van het weglaten geperfectioneerd. Juist in de eenvoud toont zijn grote meesterschap zich in zijn volle omvang. Het zijn de smaken die het verschil maken.

TOEKOMST

‘Le Jardin des Copains is voor mij zeker geen afsluiting, het is een nieuw begin. Het is dé plek om rijper te worden – ik zeg opzettelijk rijper, niet ouder – en toch op een zeer hoog niveau bezig te kunnen blijven met het vak. Er zit ook iets rebels in, een beetje lef. Het geeft mij een kick.’

PATRONS

‘Het is een fantastische club. We zijn allemaal zo gek als een deur. Allemaal zo fanatiek met het vak bezig en veel te weinig met de commercie. Dát zijn koks voor je; eerst aan het product en dan pas aan de centjes denken. Er zijn er maar enkelen die het beide kunnen. De meesten van ons moeten gewoon iedere dag keihard werken, maar met liefde en plezier hè.’

Reserveren

Algemene Informatie TOINE HERMSEN CUISINIER, LE JARDIN DES COPAINS

Patron Cuisinier Toine Hermsen 
Gastvrouw Shoom Vicento
Maître / Sommelier Koen Classens
GaultMillau 13 punten 
Onderscheiding SVH Meesterkok
Menuprijzen Vanaf € 38
Adres

Vanaf de zomer van 2018:

TOINE HERMSEN CUISINIER,
LE JARDIN DES COPAINS
Meersenerweg 49
6222 PH Maastricht-Kruisdonk
+31 (0)43 3258400
toine.hermsen@wxs.nl
toinehermsen.com

Openingstijden
Lunch: zo vanaf 12.00
Diner: vr en za vanaf 18.30