'IK BEN GEEN BEELDEND KUNSTENAAR. HET GAAT OM SMAAK!'
Reserveren
Wilco Berends DE NEDERLANDEN
‘De meeste tijd gaat niet zitten in het creëren, maar in het perfectioneren’
Zijn opa was bakker, maar de liefde voor goede Hollandse kost is SVH Meesterkok Wilco Berends (1972), vooral door zijn moeder bijgebracht. Tijdens zijn opleiding werkt hij onder meer bij de sterrestaurants Merlet in Schoorl en De Hoefslag in Bosch en Duin. Na zijn opleiding keert hij terug naar Merlet waar hij eerst als sous-chef en later als chef de Michelinster weet te houden. Om zich nog verder te bekwamen volgen stages bij Scholteshof** in België en L’Escargot* in Engeland. In 2006 treedt hij aan als chef bij De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht. Zes jaar later is hij hier patron cuisinier. Sinds 2012 is Wilco Berends lid van Les Patrons Cuisiniers.
Algemene Informatie DE NEDERLANDEN
Patron Cuisinier
Wilco Berends
Gastvrouw
Caroline Berends
Keukenchef
Frank Ferreri
Sommelier
Nicole Oosthoek
Michelin
1 ster
Gault&Millau
17 punten
Lekker
Nummer 58
Onderscheiding
SVH Meesterkok
Overnachtingsmogelijkheid
10 kamers / 1 suite
Menuprijzen
Vanaf € 45
Openingstijden
Lunch: di t/m vr en zo: arrivé tussen 12.30 - 13.00 uur
Diner: di t/m do en zondag: arrivé tussen 18.30 - 19.00 uur
Vrijdag diner en zaterdag alleen voor hotelgasten
Lunch: di t/m vr en zo: arrivé tussen 12.30 - 13.00 uur
Diner: di t/m do en zondag: arrivé tussen 18.30 - 19.00 uur
Vrijdag diner en zaterdag alleen voor hotelgasten