nl / en
'IK BEN GEEN BEELDEND KUNSTENAAR. HET GAAT OM SMAAK!' Wilco Berends
DE NEDERLANDEN
Patron Cuisinier sinds 2012
Reserveren

Wilco Berends DE NEDERLANDEN

Gerecht 1
Bekijk foto
Gerecht 3
Bekijk foto
Gerecht 2
Bekijk foto

‘De meeste tijd gaat niet zitten in het creëren, maar in het perfectioneren’

Zijn opa was bakker, maar de liefde voor goede Hollandse kost is SVH Meesterkok Wilco Berends (1972), vooral door zijn moeder bijgebracht. Tijdens zijn opleiding werkt hij onder meer bij de sterrestaurants Merlet in Schoorl en De Hoefslag in Bosch en Duin. Na zijn opleiding keert hij terug naar Merlet waar hij eerst als sous-chef en later als chef de Michelinster weet te houden. Om zich nog verder te bekwamen volgen stages bij Scholteshof** in België en L’Escargot* in Engeland. In 2006 treedt hij aan als chef bij De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht. Zes jaar later is hij hier patron cuisinier. Sinds 2012 is Wilco Berends lid van Les Patrons Cuisiniers.

Lees meer
Reserveren

Algemene Informatie DE NEDERLANDEN

Patron Cuisinier Wilco Berends
Gastvrouw Caroline Berends
Sous-chef Frank Ferreri
Sommelier Fallon Hoog Antink
Michelin 1 ster
Gault&Millau 17 punten 
Lekker Nummer 53
Onderscheiding SVH Meesterkok
Overnachtingsmogelijkheid 10 kamers / 1 suite
Menuprijzen  Vanaf € 45
Adres

Duinkerken 3
3633 EM Vreeland
+31 (0)294 232326
info@nederlanden.nl
nederlanden.nl

Openingstijden
Lunch: di t/m vr en zo 12.00-1400
Diner: di t/m zo 18.00-21.30