'Er blijft niet veel te wensen meer over' Yuri Wiesen
Restaurant Wiesen
Patron Cuisinier sinds 2018
Reserveren

Yuri Wiesen Restaurant Wiesen

wiesen 1
Bekijk foto
wiesen 2
Bekijk foto
wiesen 3
Bekijk foto

‘IK VIND HET EEN GROOT COMPLIMENT DAT MIJN ZAAK VOL ZIT EN MENSEN HAPPY DE DEUR UITGAAN’

Voor een zestienjarige jongen die structuur en discipline nodig had was er geen betere plek dan de keuken. Volledig gegrepen door het vak besloot Yuri Wiesen (1973) toen al uitsluitend bij de besten in de leer te willen. Zijn goede keukenmanieren, respect voor ingrediënten en diepe begrip van smaken zijn het resultaat van twintig jaar buffelen in de topkeukens waar hij zich uiteindelijk tot chef-kok opwerkt. In 2010 opent hij in Eindhoven zijn eigen zaak: Restaurant Wiesen. Vier jaar later krijgt hij hier zijn eerste Michelinster. Yuri Wiesen is lid van Les Patron Cuisiniers sinds 2018.

RESTAURANT WIESEN

Genesteld in dé winkelstraat van Eindhoven en onder de bezielende leiding van een ongekunstelde patron cuisinier die niet bang is om stevig op smaak te koken, groeide Restaurant Wiesen al snel uit tot een publiekslieveling. Sinds de complete restyling in 2014 sluiten het comfort en de ambiance in de prettige, lichte zaak naadloos aan bij het niveau van de op het oog eenvoudige, maar zeer geraffineerde gerechten.

SIGNATURE

Goede sauzen, mooie groenten en “simpele” borden boordevol smaak. Door te spelen met klassiekers als krokant gebakken zwezerik, oesters met roerei en Barbarie-eend, bouwt Yuri zijn indrukwekkende oeuvre almaar verder uit. Zijn Waldorf salade met dun gesneden coquilles, lauwwarme knolselderij en een crèmedressing van sherry met truffel en macadamia is een begrip in de lichtstad.

TOEKOMST

‘Ik vind het een groot compliment dat mijn zaak vol zit en mensen happy de deur uitgaan. En ook wij hebben het hier hartstikke naar de zin. Er blijft niet veel te wensen meer over.’

PATRONS

‘Dat ik voor de Patrons gevraagd ben vind ik – naast een hele grote eer – ook weer een enorme stap voor mezelf. Ineens bevind ik me in het gezelschap van chefs waar ik vroeger al enorm naar opkeek. Daarnaast vind ik het fantastisch om ook hun verhalen van dichtbij te kunnen horen. Daar kan ik nog wat van oppikken!’

Reserveren

Algemene Informatie Restaurant Wiesen

Patron Cuisinier Yuri Wiesen
Gastvrouw Jessie Wiesen
Michelin 1 ster
Gault&Millau 16.5 punten
Menuprijzen Vanaf € 42,50
Adres

Kleine Berg 10
5611 JV Eindhoven
+31 (0)40 2446666
info@wiesen-restaurant.nl
wiesen-restaurant.nl

Openingstijden
Lunch: ma, di, do, vr, za 12.00-14.30
Diner: ma, di, do, vr, za 17.30-21.30