06 | 05 | 22
Pieter d'Hoop

Hoe De Groene Lantaarn** talent optimaal benut

Geen twee kapiteins op het schip van De Groene Lantaarn in Staphorst. Patron-cuisinier Jarno Eggen heeft de leiding. Maar het succes van het restaurant schrijft-ie voor 70% toe aan zijn vrouw Cindy. “Als sommelier en gastvrouw maakt zij het uniek. Je kunt nog zo lekker eten, maar zonder gezelligheid en fijne verzorging kom je niet meer terug.” Waarom hij dan toch de touwtjes in handen heeft? Omdat hij rood is en Cindy groen.

LPC_Jarno_2560x1708_banner 1

De Gekleurde Lantaarn

Net zoals veel teams in het bedrijfsleven, werkt Jarno met de vier gedragstypes volgens MDI of DISC. Elke type is met een kleur aangeduid. Rood is dominant, geel is interactief, groen is stabiel, blauw is accuraat. “Met mijn rood-blauwe profiel heb ik de leiding. Cindy is als sommelier en gastvrouw juist groen-geel. Zij is echt heel sociaal en gastvrij, maar minder georganiseerd. Daar past mijn dominante en gestructureerde profiel perfect bij. Iedereen in ons bedrijf heeft een test gedaan. We zoeken bewust naar verschillende kleuren in ons team. Daardoor zijn we allemaal anders, en vullen we elkaar goed aan.”

Gebruikt kracht, herken valkuilen

“Uiteindelijk wil je natuurlijk iedereen motiveren om daar te komen waar je als bedrijf naartoe wilt. Dat lukt naar ons idee het beste met een persoonlijke aanpak. Een geel persoon wil veel vrijheid, terwijl iemand met een blauw of groen profiel het juist prettig vindt om kaders mee te krijgen. Ik pas mijn manier van leidinggeven er graag op aan. Laat eenieder in zijn waarde en herken valkuilen. Als je dan uiteindelijk heel goed en fijn met elkaar samenwerkt, geeft dat superveel voldoening.”

LPC_Jarno_2560x1708_banner 2

Een haantje

“Dat ik vrij dominant kan zijn, wil niet zeggen dat ik de rest negeer en puur mijn eigen koers vaar. Ik ben me bewust van mijn profiel en bijbehorende valkuilen. Als ik moe of gefrustreerd ben, word ik een haantje en kan ik heel zwart-wit denken. Inmiddels herken ik de signalen in mijn gedrag. ‘Er is altijd een middenweg’, zeg ik dan tegen mezelf. Ik moet gewoon zorgen dat ik goed uitgerust ben en mezelf laten corrigeren als het nodig is. Dat laatste kenmerkt mijn profiel gelukkig ook, dat ik altijd open sta voor feedback en dat heel direct kan hebben. Mits iemand verstand van zaken heeft”, voegt Jarno er lachend aan toe.