16 | 04 | 22
Pieter d'Hoop

Sterrenchef Martin Kruithof hoeft nooit te werken

Volg je hart

“Een collega uit de keuken zei laatst: ‘Ik ga niet mijn hele leven zo hard werken als jij. Mijn sportclub en vriendengroep zijn veel te belangrijk.’ Hij is niet de enige. Ik hoor het steeds vaker. De jonge generatie wil veel vrije tijd, maar tegelijkertijd ook veel verdienen. De balans is wel een beetje zoek. Als je op voorhand al twijfelt of werken in de horeca bij je past, dan ben je misschien niet geschikt. Ambacht kost tijd. Je moet er 100% voor gaan als je echt wat wilt bereiken. Wat je ook kiest, volg niet het geld maar volg je hart. Als je dat doet hoef je nooit te werken.”

LPC_Martin_2560x1708_banner 1

Restaurateurs restaureren

“De gast komt bij ons op visite. Dat is onze aanpak. Het is heerlijk huiselijk en ongedwongen. Je moet je gasten behandelen als je eigen bezoek. Niet te afstandelijk maar juist gezellig en ontspannen. Restaurateurs restaureren. We maken mensen beter. Vooral na zo’n coronatijd… Eten verbindt. Er is niks mooiers dan een lange tafel met een goed gezelschap, lekker eten, mooie wijnen en volledig ontzorgd worden. Dat is hospitality.”

Bruisen van energie

“Eigenlijk sport ik elke dag. Ik begin om 7.30 uur en eindig 1.30 uur ‘s nachts. Dat is mijn levensstijl. Als je onderneemt vanuit passie gaat het vanzelf. Er wordt weleens gevraagd wanneer ik stop. ‘Hoezo moet ik stoppen?’, zeg ik dan. ‘Moet ik op de bank zitten?’. Zolang mijn gezondheid het toelaat, ga ik door. Ik heb nog veel te veel ideeën en bruis van de energie.”

LPC_Martin_2560x1708_banner 2

Kom maar door

“Wat je leeftijd ook is, je kunt altijd nieuwe dingen leren en ontdekken. Door open te staan voor alles wat op je pad komt, maak je de leukste dingen mee. Ik ben een hardwerkende boerenjongen die zelden nee zegt. Varen met gasten, als reisleider mee op pad naar Mallorca of op zondagavond koken voor 70 personen bij PSV. Kom maar door. Ik maak zoveel gave dingen mee. Het contact met mensen is het allermooiste wat er is. Bepaalde gasten zijn vrienden voor het leven geworden.”